Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren DİLKOM, dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarının değerlendirilmesi ve tedavisinde kullanılan teknolojik cihazlarını yenileyerek sayısını artırdı. 20 yılı aşkın süredir dil ve konuşma bozukluğu olan bireylere hizmet veren merkez, artık çağın gereksinimlerine uygun, modern cihazlarla hem terapi hem de eğitim süreçlerini güçlendiriyor.

Dr. Galip Erdem: “Astım ataklarına karşı çocuğunuzu sigara dumanından koruyun” Dr. Galip Erdem: “Astım ataklarına karşı çocuğunuzu sigara dumanından koruyun”

Merkezde güncel teknolojilerle kepstral analiz yöntemi uygulanabilecek, nöromüsküler elektrik stimülasyon cihazları ile yutma bozukluğu olan bireylere daha fazla terapi imkânı sunulacak. Ayrıca, dudak damak yarıklı bireylerin değerlendirilmesinde kullanılan yeni nesil Nazometre cihazı ile değerlendirme ve terapi süreçlerinin kalitesi artırılacak. Bu teknolojik donanımlar, aynı zamanda dil ve konuşma terapisi alanındaki bilimsel araştırmalara da önemli katkılar sağlayacak.

DİLKOM Müdürü Prof. Dr. Özlem Diken, yaptığı açıklamada, merkezin Türkiye’de üniversite bünyesinde kurulan ilk Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezi olduğunu vurgulayarak, "Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde cihazlarımızın bir kısmı yazılım ve donanım desteği alamadığı için güncelliğini yitirmişti. Bu nedenle teknolojiyi terapilerimize daha fazla entegre etmek amacıyla altyapımızı yenileme projesi hazırladık. Üniversitemizin desteğiyle başladığımız bu süreç, verdiğimiz hizmetlerin kalitesini artıracak, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin araştırmalarına katkı sunacaktır" dedi.